Nimi Tyyppi Maakunta Kuvaus
Pitkäkankaan laavu Laavu Pohjois-Karjala Rajamiesten entinen laavu. Autolla pääsee viereen. Nuotiopaikka laavun edessä. Voi yöpyä, katto kunnossa. Vettä saa vieressä olevalta suolta. Syksyisin vikas paikka johtuen marjastajista ja metsästäjistä.
Polvikosken tulipaikka Nuotiopaikka Pohjois-Karjala Nuotiopaikka. Autolla pääsee ihan viereen. Iso parkkialue. Kuivaa puuta liiterissä ja WC. Koitajoki 5 m päässä nuotiopaikasta.
Kivikkosuon laavu Nuotiopaikka Pohjois-Karjala Nuotiopaikka, jossa penkit ympärillä. Paikalla WC ja puuliiteri. tapiontaipaleen varrella. Polvikoskentieltä matkaa suon yli n. 600m.
Tasasenkankaan laavu Laavu Pohjois-Karjala Vanha rajamiesten laavu. Laavulla voi yöpyä, mutta ihan tien vieressä. Laavulla nuotiopaikka.
Hitonhauta Nähtävyys Keski-Suomi
Järiv-Valkeinen etelä Nuotiopaikka Kainuu
Järiv-Valkeinen pohj. Nuotiopaikka Kainuu
Metsäkirkko Laavu Pirkanmaa Laavu pienen metstien varressa kallion päällä. N. 400 m sivussa Kaarinan polulta.
Kurkikeidas Laavu Satakunta Kurkikeitaan laavu valmistui vuonna 2017. Se sijaitsee kuuden hehtaarin kosteikon saarekkeella. Kosteikko toimii turvetuotantoalueen vesienkäsittelyrakenteena. Kosteikolle on rakennettu linnuille pesimäsaarekkeita. Vesisyvyys on 0–1 metriä ja syvimmillään kaksi metriä. Lintukanta on kehittymässä uudella kosteikolla.
Satamakeitaan laavu Laavu Satakunta Satamakeitaan laavu sijaitsee lintutornin juurella. Laavu sijaitsee lintukosteikon reunalla, joka on entistä turvetuotantoaluetta.
Satamakeitaan lintutorni Lintutorni Satakunta Satamakeitaan lintutorni ja laavu sijaitsevat lintukosteikkojen juurella, jotka ovat entistä turvetuotantoaluetta. Lintutornin itäpuolella on reilun kahdeksan hehtaarin kokoinen alue, joka toimii turvetuotannon vesienkäsittelyrakenteena. Alue on ennen ollut turvetuotannossa, mutta saanut kehittyä tuotannon jälkeen jo yli kymmenen vuotta, joten alue on soistunut ja heinittynyt. Vapaita vesialueita on suhteellisen vähän, joskin suurten ojien varret ovat edelleen linnuille uimakelpoisia. Eri puolille aluetta on sijoitettu runsaasti pönttöjä, mm. telkille. Tornin länsipuolella oleva lintukosteikko on kooltaan 17 hehtaaria. Sen syvyys vaihtelee paikoitellen jopa kolmeen metriin saakka. Siksi siellä viihtyvät mm. telkät ja mustakurkku-uikku. Vesisyvyyttä on siis riittävästi sellaisille lajeille, jotka hakevat ravintonsa veden pohjasta sukeltamalla. Lintukosteikko on monipuolinen ympäristö, jossa vaihtelevat matalat rannat, tiheät pensaikot ja pienet hiekka- ja turvesaarekkeet. Kosteikko on samalla Honkajoen suurin ”järvi”.
Lylynevan laavu Laavu Pirkanmaa Lylynevan laavu Parkanossa sijaitsee 17 hehtaarin kosteikon reunalle. Lintukosteikko toimii lintujen levähdyspaikkana, mutta myös turvetuotantoalueen vesienkäsittelyrakenteena. Paikallinen metsästysseura harrastaa kosteikolla lintujen ruokkimista ja paikalla onkin havaittu runsas määrä eri lintulajeja sekä pesiä.
Sompalaavu Laavu Pirkanmaa Sompalaavu Parkanossa on rakennettu noin 13 hehtaarin kosteikon reunalle. Sompanevan lintukosteikko on vanhaa turvetuotantoalueen pohjaa, joka ennallistuu ensin kosteikoksi ja lopulta suoksi. Kosteikon ympärillä on osittain luonnollista ja osittain rakennettua penkkaa. Kosteikolle on rakennettu linnuille pesimäsaarekkeita ja reunoille sekä penkoille kylvetty nurmiseosta riistalle. Vesisyvyys kosteikolla on 0,5-1,5 metriä. Lintulajeina kosteikolla on nähty joutsenia ja muita vesilintuja kuten sorsia ja taveja.
Aitoneva Nähtävyys Pirkanmaa Aitoneva on monipuolinen käyntikohde Kihniöllä. Alueella sijaitsevat museo, konenäyttely, lintutorni, ympäristöpolku sekä kaksi laavua. Kesäisin museon yhteydessä toimii kesäkahvila. Kohteisiin on vapaa pääsy.
Lintutorni Lintutorni Päijät-Häme Lintutorni suon laidalla, luontopolku kulkee 100m päästä. Pitkospuut johtaa luontopolulta lintutornille. Tornin juurella iso pöytä ja tuolit, jonka äärellä hyvä syödä eväät.
Tulikartta.fi © 2019