Nimi Tyyppi Maakunta Kuvaus
Heinänokan laavu Laavu Varsinais-Suomi
Valajärven laavu Laavu Kanta-Häme
Nahkialanvuoren laavu Laavu Pirkanmaa
Pumpparin laavu Laavu Pirkanmaa
Pihkalammen laavu Laavu Uusimaa Ei tietoa kenelle laavu kuuluu. Merkintä löytyy maastokartoista, mutta ei ilmeisesti kuulu Salmen tai Luukin ulkoilualueiden palveluihin. Perille pääsee autolla, lammessa voi käydä uimassa.
Ulkujoen laavu Laavu Lappi Ulkujoen laavu sijaitsee noin 41 km Rovaniemen keskustasta itään Vanttausjärven rannalla Ulkujokisuussa. Hirsirakenteinen laavu on Vanttausjärven pohjoispäässä. Laavulla on tulipaikka. Lähistöllä on puuliiteri, kuivakäymälät ja jäteastiat. Alueella on vanha myllyrakennus, venelaituri ja maihinnousupaikka. Lisäksi alueella on vuokrattava myllytupa ja savusauna. Saunalle pääsee joen yli siltaa pitkin. Laavulle pääsee pysäköintialueelta esteetöntä reittiä pitkin. Moottorikelkkaura menee noin 200 m:n päässä laavusta. Rovaniemen keskustasta noin 2,6 km Sodankyläntietä, josta oikealle Kuusamontietä Vanttauskoskelle noin 49,3 km, josta vasemmalle Vanttausjärventietä noin 6,5 km, josta oikealle Kaarnintietä noin 3,4 km, josta vasemmalle Sattaperäntietä noin 3,2 km, josta oikealle Ulkuvaarantietä noin 5,5 km. Loppumatka noin 200 m esteetöntä reittiä pitkin laavulle.
Ulkujärven autiotupa Autiotupa Lappi Ulkujärven autiotupa sijaitsee noin 43,5 km Rovaniemen keskustasta itään, Herankairassa Ulkujärven rannalla. Herankaira kuuluu vanhojen metsien suojeluohjelmaan (1996), ja on Natura 2000 -alue (1998) Suojelualueen pinta-ala on 23 neliökilometriä. Vanhojen metsien, sekä pienten soiden ja järvien luonnehtima Herankaira sijaitsee Rovaniemen itäosassa, Vanttausjärven koillispuolella, lähellä Kemijärven rajaa. Alue on melko syrjäinen ja sopii hiljaisuutta etsivälle. Alueella ei ole merkittyjä kävelyreittejä. Hirsirakenteinen vanha kämppä sijaitsee Herankairassa Ulkujärven pohjoisrannalla, Herankairan suojelualueen laitamilla. Tuvan lähistöltä alkaa Kivijoki, joka laskee vetensä läheiseen Kivijärveen Tuvan vierestä kulkevalta moottorikelkkauralta on yhteys Napapiiri – Kemijärvi kelkkareitille. Tuvassa on kamiina, pöytä, penkki ja laveri, johon mahtuu yöpymään 3-4 henkilöä. Ulkona rannassa on erillinen tulipaikka, jossa penkit ympärillä. Liiteristä löytyy polttopuita ja kuivakäymälä on lähellä. Tupaan saa tuoda lemmikkieläimiä, mutta vain muiden tuvan käyttäjien suostumuksella.Tuvalla ei ole jäteastioita, joten tuvan käyttäjä tuo jätteensä pois maastosta. Rovaniemen keskustasta Sodankyläntietä noin 2,6 km, josta oikealle Kuusamontietä Vanttauskoskelle noin 49,3 km, josta vasemmalle Vanttausjärventietä noin 15,7 km, josta oikealle Köyryjärventietä noin neljä km, josta oikealle Herantietä noin 5,7 km, josta oikealle pysäköintialueelle. Pysäköintialueelta kävellen huonokuntoista tieuraa pitkin autiotuvalle noin 700 m. Lähde, lisätietoja: http://www.luontoon.fi/tuvat/lappi/etelalappi/ulkujarviautiotupa
Köyryn venevalkaman laavu Laavu Lappi Köyryn venevalkaman laavu sijaitsee noin 39,2 kilometriä Rovaniemen keskustasta itään Köyryjärven rannalla. Luonnonkaunis Köyryjärvi lukuisine saarineen on hieno veneily- ja kalastuskohde kohtuullisen matkan päässä Rovaniemen keskustasta. Hirsirakenteinen laavu on Köyryjärven rannalla. Laavulla on tulipaikka, jonka ympärillä on penkit. Lähistöllä on puuliiteri, kuivakäymälä, veneenlaskupaikka ja venepaikkoja. Rovaniemen keskustasta Sodankyläntietä Vikajärvelle noin 26,6 km, josta oikealle Kemijärventietä noin 5 km, josta oikealle Viantietä noin 7,5 km, josta edelleen Köyryjärventietä noin 6,9 km, josta vasemmalle noin 30 m pysäköintialueelle. Laavu on pysäköintialueen lähellä.
Kielin laavu Laavu Lappi Kielin laavu sijaitsee noin 44 km Rovaniemen keskustasta koilliseen, Misissä. Hirsirakenteinen laavu on Kielijärven rannalla. Lähellä on myös Kieliköngäs. Laavulla on tulipaikka jossa on hirsikehikko ympärillä. Laavun vieressä on puuliiteri ja kuivakäymälä. Lähettyvillä on veneenlaskupaikka ja uimaranta. Rovaniemen keskustasta Sodankyläntietä Vikajärvelle noin 26,6 km, josta oikealle Kemijärventietä noin 16,7 km, josta oikealle Misintietä noin 5,8 km. Laavu on heti Kielikönkään sillan jälkeen vasemmalla tien ja järven välissä.
Mikonniemi Laavu Keski-Suomi
Purtosaari Autiotupa Pohjois-Savo Poijupaikat, nuotiopaikka, WC, polttopuut, autiotupa.
Kipansalo Autiotupa Pohjois-Savo Useita laitureita ympäri niemeä. Sauna!
Suuri-Petäinen Laavu Pohjois-Savo
Summan kanava Nuotiopaikka Pohjois-Savo Huomioitu erityisesti liikuntarajoitteiset. Iso laituri ja poijupaikat.
Hiisiniemi Laavu Pohjois-Savo
Tulikartta.fi © 2017