Nimi Tyyppi Maakunta Kuvaus
Kurkikeidas Laavu Satakunta Kurkikeitaan laavu valmistui vuonna 2017. Se sijaitsee kuuden hehtaarin kosteikon saarekkeella. Kosteikko toimii turvetuotantoalueen vesienkäsittelyrakenteena. Kosteikolle on rakennettu linnuille pesimäsaarekkeita. Vesisyvyys on 0–1 metriä ja syvimmillään kaksi metriä. Lintukanta on kehittymässä uudella kosteikolla.
Satamakeitaan laavu Laavu Satakunta Satamakeitaan laavu sijaitsee lintutornin juurella. Laavu sijaitsee lintukosteikon reunalla, joka on entistä turvetuotantoaluetta.
Satamakeitaan lintutorni Lintutorni Satakunta Satamakeitaan lintutorni ja laavu sijaitsevat lintukosteikkojen juurella, jotka ovat entistä turvetuotantoaluetta. Lintutornin itäpuolella on reilun kahdeksan hehtaarin kokoinen alue, joka toimii turvetuotannon vesienkäsittelyrakenteena. Alue on ennen ollut turvetuotannossa, mutta saanut kehittyä tuotannon jälkeen jo yli kymmenen vuotta, joten alue on soistunut ja heinittynyt. Vapaita vesialueita on suhteellisen vähän, joskin suurten ojien varret ovat edelleen linnuille uimakelpoisia. Eri puolille aluetta on sijoitettu runsaasti pönttöjä, mm. telkille. Tornin länsipuolella oleva lintukosteikko on kooltaan 17 hehtaaria. Sen syvyys vaihtelee paikoitellen jopa kolmeen metriin saakka. Siksi siellä viihtyvät mm. telkät ja mustakurkku-uikku. Vesisyvyyttä on siis riittävästi sellaisille lajeille, jotka hakevat ravintonsa veden pohjasta sukeltamalla. Lintukosteikko on monipuolinen ympäristö, jossa vaihtelevat matalat rannat, tiheät pensaikot ja pienet hiekka- ja turvesaarekkeet. Kosteikko on samalla Honkajoen suurin ”järvi”.
Lylynevan laavu Laavu Pirkanmaa Lylynevan laavu Parkanossa sijaitsee 17 hehtaarin kosteikon reunalle. Lintukosteikko toimii lintujen levähdyspaikkana, mutta myös turvetuotantoalueen vesienkäsittelyrakenteena. Paikallinen metsästysseura harrastaa kosteikolla lintujen ruokkimista ja paikalla onkin havaittu runsas määrä eri lintulajeja sekä pesiä.
Sompalaavu Laavu Pirkanmaa Sompalaavu Parkanossa on rakennettu noin 13 hehtaarin kosteikon reunalle. Sompanevan lintukosteikko on vanhaa turvetuotantoalueen pohjaa, joka ennallistuu ensin kosteikoksi ja lopulta suoksi. Kosteikon ympärillä on osittain luonnollista ja osittain rakennettua penkkaa. Kosteikolle on rakennettu linnuille pesimäsaarekkeita ja reunoille sekä penkoille kylvetty nurmiseosta riistalle. Vesisyvyys kosteikolla on 0,5-1,5 metriä. Lintulajeina kosteikolla on nähty joutsenia ja muita vesilintuja kuten sorsia ja taveja.
Aitoneva Nähtävyys Pirkanmaa Aitoneva on monipuolinen käyntikohde Kihniöllä. Alueella sijaitsevat museo, konenäyttely, lintutorni, ympäristöpolku sekä kaksi laavua. Kesäisin museon yhteydessä toimii kesäkahvila. Kohteisiin on vapaa pääsy.
Lintutorni Lintutorni Päijät-Häme Lintutorni suon laidalla, luontopolku kulkee 100m päästä. Pitkospuut johtaa luontopolulta lintutornille. Tornin juurella iso pöytä ja tuolit, jonka äärellä hyvä syödä eväät.
Piikstammi Nuotiopaikka Pohjois-Pohjanmaa
Koitti Kota Päijät-Häme
Kaivanto Nuotiopaikka Etelä-Savo P-alueella yöpyminen
Pistohiekka Nuotiopaikka Etelä-Savo Grillikatos
Pisamalahden Linnavuori Nuotiopaikka Etelä-Savo Parkkipaikaltan. 0,5 km nuotiokatokselle
Nellim Kota Lappi
Nellim Nuotiopaikka Lappi
Lossisaaren laavu Laavu Pohjois-Savo Laavu rannalla. Lähellä huoltamo ja leirintäalue sekä uimaranta
Tulikartta.fi © 2018