Tulikartta


Mukavaa että käytät tulikarttaa! Tulikartta tarjoaa tietoa Suomen tulentekopaikoista ja niiden sijainneista. Palveluun voi tallentaa tietoja yksittäisistä nuotiopaikoista-, varaustupiin. Suurin painopiste kaupunkien läheisyydestä löytyvät retkeilykohteet ja niiden varustelutasot.

Ylläpito ei pysty varmistamaan kaikkien kohteiden oikeellisuutta, joten varsinkin pidempien retkien/vaelluksien suunnittelussa varmista kohteiden tiedot useasta eri lähteestä. Pidemmille retkille ota mukaan aina paperinen kartta, sekä kompassi äläkä luota pelkiin sähköisiin palveluihin. Mobiiliverkon kuuluvuus varsinkin pohjoisen erämailla on paikoin heikko.

Tulikartta suosittelee roskatonta retkeilyä, vaikka kohteessa olisikin jätehuolto. Palveluun ei ole myöskään hyvä lisätä yksityisiä kohteita ilman maanomistajan lupaa. Muutospyyntöjä ja kohteiden poistoja voi lähettää suoraan ylläpidon sähköpostiin, tai kommentoimalla kyseisen kohteen tietoihin jolloin tieto on heti kaikkien muidenkin käytössä.

Tulen tekeminen maastoon ja polttopuiden otto luonnosta eivät ole jokamiehenoikeuksia ja ovat sallittu vain maanomistajan luvalla. Maanomistajan lupaa tulentekoon ei tarvita silloin, kun käyttää merkittyjä (virallisia/julkisia) tulentekopaikkoja.
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty myös useimmilla huolletuilla ja merkityillä tulentekopaikoilla ja on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Retkietiketti

1. Kunnioita luontoa
2. Suosi merkittyjä reittejä ja noudata eri liikkumistapoja koskevia sääntöjä.
3. Leiriydy vain sallituille paikoille.
4. Tee tulet vain sallituille paikoille.
5. Älä roskaa.


Oikein mukavia retkeilyhetkiä kaikille! :)

-T.Pelkonen (tulikartan ylläpito)


Kohteisiin on lisätty arvostelu -ominaisuus (tähtiluokitus). Voitte antaa vapaasti oman yleisarvion kohteille perustuen esim. sijaintiin, varustelutasoon, siisteyteen, sekä yleiseen kuntoon. Tällä halutaan antaa käyttäjille parempaa informaatiota kohteiden viihtyvyydestä. Arvion antaminen tapahtuu täysin anonyymina.

Sivusto on skaalautuva ja toimii myös mobiilikäytössä. iOS- ja Andoid -käyttöjärjestelmille on luotu omat aplikaatiot, jotka löytyvät Applen App Storesta ja Google Play -kaupasta. Palvelun koordinaateissa käytetään esitystapana desimaaliasteita (DD).

Kuinka paljon Tulikartta kerää käyttäjistä tietoa? Lue lisää täältä...

Palveluun on ladattu Jyväskylän yliopiston Lipas -tietokannan dataa (2018). Tämän datan osalta sovelletaan CC Nimeä 4.0 -lisenssiä.


Voimassa olevat varoitukset (Ilmatieteenlaitos)                Tulvakartta (Tulvakeskus)


Tulikartta
Download on the App Store Get it on Google Play

Voitte lähettää palautetta, sekä kehitysideoita palvelun ylläpidolle osoitteeseen info@tulikartta.fi tai chatissa Gitter Gitter

Statuspage.io


Made In OuluTulikartta © 2024